Friday, July 9, 2010

Utflykt till Berget

När vi vaknade på Fredagen och att det var lite tråkigt väder beslutade vi oss för att skippa beachen och åka på utflykt istället. Vi började på stora lekplatsen på La Barre och åt sen lite lunch på Mc Donalds.


Med en burgare i magen tog vi sikte på "Berget" eller Col d'bardin som det egentligen heter.Vi letade efter korna som brukar hänga vid parkeringen men vi fick nöja oss med den fantastiska utsikten.


Vi handlade det vanliga. Lite salt, olja och Saras och Lasses favoritgodis som är marsipan bakad i ugn. Det blev en liten present till Mormor oxå.
Efter allt shoppandet fick vi ta igen oss och smaska på en glass på ett av haken.


När vi kommit halvägs ner för berget såg vi skyltar mot "Petit Train" och kände att vi var tvugna att dra in i Spanien för att se vad detta lilla tåg var för något.
Det visade sig efter en timme i bilen att det var en bergbana som gick upp på ett berg. Det var en och en halv timmes resa så vi beslutade att det fick räcka med några bilder och ett besök i turistshoppen.











Vi listade även ut att baskerna inte vill ha nått snabbtåg.


Ett inköpt tåg senare drog vi mot nästa turistfällan som hette "Grotte de Sare" vad det nu är för något. Men lilla tåget var ju kul så vi siktade djupare in i Baskien. Halvägs till grottan hittade vi en ost tillverkare och köpte lite ost och en björnbärsyoghurt.


Oststället hade mycket trevlig utsikt med kossor.


Grotten visade sig vara ganska dyr och turen var guidad på franska. Så det blev hemfärd istället.
På kvällen åkte vi in till strandpromenaden för kvällsglassen och mys.



Tyvärr fick Leon akut skoskav så vi han inte med nån glass.

Location:Anglet

No comments: